Viktig träning för din hund

En ny valp är en fröjd att skåda. Den är lekfull, nyfiken och full av energi. Hur rolig och bedårande den än är, finns det några grundregler som Ni behöver ställa när Ni introducerar dem till Ert hem. Risken finns annars att hunden kommer att orsaka mer problem än glädje. Det är viktigt att Ni lär den några av reglerna under de första dagarna i syfte att undvika mer långsiktiga problem med den senare.

Träna din hund genom hundträning med hundleksaker

Träna din hund

Först av allt, se till att Ni är ordentligt utrustad för Er nya hund. Det innebär att Nu har en lämplig sovplats, hundmat, vattenskål, koppel och hundleksaker.

Se till att Ni ger Er nyinköpta valp tillräckligt med utrymme att andas medan den anpassar sig till sitt nya hem. Alla kommer att vilja leka med den, men ifall Ni kväver Er nya familjemedlem med för mycket uppmärksamhet kan det vara en ansträngande och potentiellt traumatisk upplevelse för den lilla krabaten.

 

Glöm ej att din valp tagits bort från sin naturliga familj och allt är nytt och främmande för dem. Ni måste visa honom eller henne att de är både trygga och säkra i sin nya miljö. Introducera dem gradvis till de andra medlemmarna i hushållet, i alla fall i den mån det går. Visa dem att Ni alla är vänliga och Ni inte under några omständigheter vill skrämma eller skada dem.

Se till att golvet runt dennes säng har lagom mycket tidningspapper på golvet och den har tillgång till massor av mat och vatten. Lek med den försiktigt. Ser det ut som om den vill sova, låt den. Hunden kommer att vara full av mer energi när den vaknar.

Försök införa rutiner snabbt. När hunden behöver utföra behov så gå ut med den på en promenad. Hundar är djur som lär sig genom rutin. Ha tålamod med den och hunden kommer gradvis att lära sig att vänta med att behoven tills den är på en promenad. Nyckeln här heter tålamod. Belöna din valp för gott uppförande och Ni kommer snart se hur hunden snappar upp saker. De rutinerna den lär sig nu kommer att stanna hos den livet ut. Ju mer ansträning Ni gör nu, desto större blir belöningen för Er senare. Tänk på att träna hund ska vara roligt.

Övervikt

Hos hundar blir övervikt allt vanligare och orsakerna kan vara många, t ex:

  • Medicinska orsaker
  • För mycket/fel foder
  • Kastrering
  • Begränsad motion

Hundar har, precis som vi människor, en idealvikt. Att uppnå och bibehålla ditt djurs idealvikt minskar risken för vällevnadssjukdomar. Detta medverkar till ett aktivare, längre och friskare liv.