resa med hundAtt ha en hund är en av de bästa sakerna I världen, deras beundran och kamratskap liknar inget annat, men det finns tider då det kan kännas som att man är lite låst. Men detta ändrar sig mer och mer. Borta är dagarna då man behöver lämna ifråg sig sin håriga lilla vän på kennel så fort man ska iväg någonstans. Vi välkomnar hundvänliga semestrar!

I en undersökning på MedicAnimal.com visade det att utav 1000 människor som reser, tog del tar nio av tio med sig hunden på semester. Detta visade ett akut behov av resmål som accepterar hundar.

Det är utav denna anledning som vandrarhem, hotel, B&Bs och till och med restauranger har blivit mer toleranta när det gäller att ta med husdjur. Till exempel Cornwalls, England, turistsektor ‘Visit Cornwall’ har lanserat en gratisguide “hundar älskar Cornwall” med förslag på boende, plus promenader och aktiviteter.

Det blir vanligare och vanligare att ta med hunden utomlands, hundägare skaffar nu egna pass till deras hundar så att de kan ta med sig dem ut i världen. Flygbolag som Delta och Air Canada har blivit utsett till två av de bästa bolagen när det gäller att se till att din hund har det bekvämt under resan.

Om du däremot inte vill åka riktigt så långt med ditt husdjur, så har Frankrike också jobbat på att främja deras hund gästfrihet, med Brittany Ferries som uppmuntrar dig att gå till sjöss med din hund. De hjälper även till med att föreslå hundvänliga hotell via deras hemsida.

Det verkar som listan över orter för hundägare att åka till utökas hela tiden, vilket betyder att din fyrbenta vän inte längre är en ursäkt att inte resa. Så packa ditt valppass och ge dig ut på vägarna.