Bedöma Agria, Sveland, Folksam

Som ett första steg kan det vara bra att börja med att undersöka ifall något av de försäkringsbolagen Ni redan har för annat erbjuder hundförsäkring. Det kan ofta vara lite fördelaktigt att samla alla sina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag.

När Ni jämför hundförsäkringar, titta då inte bara på hur mycket försäkringen kostar varje månad. Det är förvisso en viktig del i det hela, men långt ifrån hela bilden. Beakta även maxbeloppet som betalas ut vid veterinärvård, självrisken med de regler som rör den, åldern då livsförsäkringen upphör att gälla etc.

Villkoren kan variera något mellan de olika bolagen, och det kan även finnas flera olika alternativa försäkringar att välja mellan. En vanlig variant för en försäkring är att djurägaren har en självrisk på ca 1200-1500:-, samt får betala 20% av överstigande summa. Det finns även försäkringar som har en fast, ofta något högre självrisk, och alltså ingen procentuell summa av resterande kostnad. Jämför därför de olika bolagens försäkringsformer och villkor. Tänk även på att vissa sjukdomar ej ersätts, studera därför det finstilta noga.

De vanligaste försäkringsbolagen för hundar:

  • Agria Försäkring
  • Sveland
  • Folksam Försäkring
  • Optimal Djurförsäkring
  • If Djurförsäkring